dissabte, 20 de maig del 2017

Eudald Carbonell i l'enigma neandertal

Aquest trimestre la classe de sext B hem participat al projecte "Científics en joc", en el qual havíem de dissenyar un videojoc que narrés la vida d'un científic català. Nosaltres vam acabar escollint l'arqueòleg Eudald Carbonell i l'hem posat dins una aventura per descobrir el perquè de l'extinció dels neandertals.

Ha segut un procés molt llarg i de vegades costós, però finalment hem pogut acabar totes les etapes del videojoc, aquesta darrera setmana la última, ara a veure si tenim sort amb el concurs! Si guanyem el nostre joc es desenvoluparà i estarà disponible a la xarxa per tal que tots puguem jugar-hi!!

Aquí podeu veure el document final on s'explica la nostra proposta de videojoc.


dijous, 18 de maig del 2017

Setmana del residu mínim

A l'escola ha segut la setmana del residu mínim. L'alumnat de cicle superior hem preparat diverses activitats per als nostres companys i companyes més menuts. Nosaltres, els de sext, hem estat organitzant una sèrie d'activitats amb l'objectiu de conscienciar a l'alumnat de la necessitat de reduir els residus que generen els nostres esmorzars i, en cas d'haver de llençar algun residu, fer-ho al contenidor corresponent. A més, també hem fet una exposició mostrant a les famílies la quantitat de brossa que arriba a l'escola amb els esmorzars.

Cal cuidar la natura!!!







dimarts, 9 de maig del 2017

El dia 1 de març vam rebre la tan esperada visita del Sr. Minervino Ventura, un camàlic de les nostres terres. Potser molts us preguntareu què és un camàlic, i això és el què ens va venir a explicar. Camàlic és un ofici extingit actualment a les nostres terres, que consistia en transportar sacs plens d'un lloc a un altre carregats a les espatlles. Era una feina molt dura i quasi tots els que llavors van ser camàlics, a hores d'ara tenen problemes de salut, ja què van haver de suportar molt de pes.
Aquí deixem una petita mostra del que ens ha mostrat el Sr.Minervino:

            El Sr. Minervino apropant-nos una miqueta més a la història de les nostres terres.
                                   


Ens va mostrar aquesta caputxa, la utilitzaven per evitar que el frec dels sacs els provoqués ferides al coll.


                                     Aquesta era l'agulla i el cordill que feien servir per cosir els sacs.